پس از خوردن نوشابه رژیمی چه اتفاقی می افتد

ساخت وبلاگ

پس از خوردن نوشابه رژیمی چه اتفاقی می افتد؟

پژوهش های انجام شده نشان می دهد برخلاف تصور عموم،‌ نوشابه رژیمی سالم تر از نوشابه‌ معمولی نیست؛‌ حتی اگر این نوع نوشیدنی‌‌ یک بار در هفته مصرف شود.

به گزارش نبض مابه نقل از همشهری، پژوهش های انجام شده نشان می دهد برخلاف تصور  عموم،‌ نوشابه رژیمی یا دایت سالم تر از نوشابه‌ معمولی نیست؛‌ حتی اگر این نوع نوشیدنی‌‌ یک بار در هفته مصرف شود. مصرف نوشابه رژیمی مشکلاتی مانند مشکلات قلبی و عروقی،‌ مشکلات مغزی،‌ دیابت نوع دوم یا دیابت ناشی از اضافه وزن،‌ سندرم اختلال متابولیکی و فشار خون بالا را به دنبال دارد. همه این بیماری ها را به اضافه وزن ناشی از نوشیدن این نوشابه اضافه کنید. معمولا در روز هایی از هفته مانند مهمانی یا تعطیلات نیز مصرف این نوع نوشیدنی ها افزایش می یابد.

دقایق اول مصرف نوشابه رژیمی

اسید فسفوریک موجود در نوشابه به مینای دندان آسیب می‌رساند. شیرین‌کننده مصنوعی موجود در این نوشابه یعنی آسپارتام به فضای دندانی آسیب می‌رساند. آسپارتام به گیرنده‌های چشایی آسیب رسانده و باعث می‌شود این گیرنده‌ها فقط به وجود این نوع قند حساس باشند. درواقع سطح بالاتری از نیاز به قند را در حس چشایی زبان ایجاد می‌کنند.

دقیقه بیستم نوشیدن نوشابه رژیمی

همه نوشابه‌ ها به دلیل تحریک غیرعادی ترشح انسولین در خون،‌ نیاز کاذب به مصرف مواد غذایی چرب را در بدن ایجاد می‌ کنند. ‌اما احساس نیاز به مصرف موادغذایی چرب بعد از نوشیدن نوشابه دایت یا نوشابه رژیمی چند برابر است. به دنبال ایجاد این نیاز خطر ابتلا به دیابت نوع دوم یا دیابت ناشی از چاقی،‌ فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی افزایش می‌ یابد. از سوی دیگر تحقیقات نشان می‌ دهد خطر ابتلا به سندرم متابولیک یا اختلال در سوخت و ساز بدن در افرادی که علاوه بر نوشیدنی دایت از انواع دیگر نوشابه‌ نیز استفاده می‌کنند،‌ دو برابر بیشتر است. علاوه بر این که خطر ابتلا به دیابت نوع دوم و بیماری‌ های قلبی- عروقی نیز در این افراد بیشتر گزارش شده است.

دقیقه چهلم  مصرف نوشابه رژیمی

دریافت همزمان آسپارتام و کافئین زمینه‌ساز اعتیاد به این دو ترکیب است. شباهت اعتیاد به این دو ماده شبیه اعتیاد به کوکائین است. اکزیتوتوکسین‌ ها یا ترکیبات موجود در کوکائین مغز را به دریافت بیشتر ترکیب‌ های اعتیاد آور تحریک می کنند. این تاثیر دقیقا مانند تاثیر کافئین و آسپارتام یا قند مصنوعی موجود در نوشابه رژیمی است.

یک ساعت بعد

بعد از نوشیدن نوشابه رژیمی معمولا احساس خوبی خواهید داشت،‌ به ویژه وقتی آن را با فست‌فود میل می کنید. شاید برای تان اتفاق افتاده باشد که بعد از نوشیدن نوشابه خودتان،‌ دوست دارید لبی به نوشابه‌ همسر یا خواهر و برادرتان بزنید. می دانید چرا؟‌ نوشیدن این نوشابه نیاز به دریافت خوراکی های شیرین را در شما افزایش داده است.

علاوه براین که بعد از حدود یک تا یک و نیم ساعت بعد از نوشیدن این نوع نوشابه دل تان می خواهد همان ساندویچ هنوز در بشقاب تان بود و می توانستید چند گاز به آن بزنید. این هم همان حس کاذب گرسنگی بعد از نوشیدن نوشابه های رژیمی است. نکته اینجاست که مساله به ایجاد این احساس های کاذب مضر ختم نمی شود. نوشیدن این نوشابه جایگزین نوشیدن بسیاری از نوشیدنی های سالم مانند آب میوه،‌ شیر،‌ آب و… می شود. به این ترتیب در جذب املاح مفید که می توانند از طریق نوشیدن این نوشیدنی ها به بدن برسند هم اختلال و به دنبال آن کمبود ایجاد خواهد شد.

نوشابه رژیمی نه تنها باعث رفع تشنگی نمی شوند بلکه به دلیل قند و کافئین شان تشنگی را تشدید می کنند. کاهش ذخایر آبی مفید بدن باعث ایجاد اختلال در عملکرد مغز شده و باعث گیجی، اختلال در تمرکز،‌ ضعف حافظه و تحریک پذیری می شود. این داستان با مصرف هر یک عدد نوشابه‌ رژیمی یا زیر و باز هم ادامه خواهد داشت.

ما ایرانی ها سالانه ۳ میلیارد لیتر نوشابه می نوشیم. به این ترتیب هر ایرانی در سال ۴۲ لیتر نوشابه می نوشد. اما نکته مهم تر اینکه طی ۱۵ سال  اخیر مصرف نوشابه در کشور ما ۱۵ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که سرانه مصرف لبنیات طی بیست سال گذشته فقط یک دهم درصد افزایش نشان می دهد.

سرانه مصرف نوشابه در جهان ۱۰ لیتر است. با این حساب ما ایرانی ها ۴ برابر میانگین جهانی و یک چهارم یک فرد آمریکایی، نوشابه مصرف می کنیم!

براساس آمار، سرانه مصرف نوشابه در آمریکا بالاترین میزان در بین تمام ملت هاست. به این ترتیب که مصرف سال گذشته میلادی یعنی ۲۰۱۵ در این کشور سرانه مصرف، ۱۵ هزار و ۳۰۷ لیتر گزارش شده است.  پس از این کشور نیز کشور هایی مانند  آر‌ژانتین و مکزیک قرار دارند.

یا ضامن اهو...
ما را در سایت یا ضامن اهو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : arezvanmohammadali9 بازدید : 113 تاريخ : پنجشنبه 1 تير 1396 ساعت: 4:34